2 tips för äldre

Sola och bada, kolla på TV en hel dag eller bara glida runt i morgonrocken och måla spännande tavlor dagarna långa. Det är vad många hoppas på att få göra. Då gäller det att ha grundat väl för att lyckas med det – samt ha bra gener. Här kommer två stycken som tar upp hur du bör tänka när det kommer till att kasta in handduken och sluta jobba, samt hur du bör tänka när du ska sälja din bostad och kanske flytta till en lite mindre.

När ska du sluta jobba

Vår Statsminister Fredrik Reinfeldt vill att vi ska jobba så länge vi bara orkar, och med det även kunna testa på ett nytt jobb i den senare delen av livet för att vi ständigt ska kunna utvecklas. Enligt en artikel i Dn.se så jobbar vi i Sverige längst i hela EU. Det betyder att vi jobbar ungefär 40 år i vårt liv. Men, som artikeln även tar upp så är det inte bara guld och gröna skogar med att gå i pension: det är högre skatt på pensionärer än vad det är på en som arbetar.

Flytta till ett annat boende

Att ha en stor trädgård med en grön växtlighet och blommor i alla tänkbara färger är en fröjd för ögat men ett helvete för kroppen. Så, om du inte har en personlig trädgårdsmästare på dina äldre dagar så kan det vara värt att flytta till ett mindre boende och ta härliga och långsamma promenader till någon botanisk trädgård. När det kommer till att sälja bostaden är det av högsta vikt att göra ett noggrant val när du ska kontakta mäklare så det blir en som du får förtroende för. Det är nämligen så att en mäklare gör mycket mer än att bara står i din bostad och försöker få någon att skriva på ett kontrakt.

Scroll to top