Bästa alternativen för pensionssparande

Ordet pensionspara är kanske inte det sexigaste ordet i världen, men kanske ett av de viktigaste. För det är först när vi aktivt börjar tänka på vår pension som vi kan börja känna trygghet iför framtiden och även aktivt föra upp en plan. 

Att pensionsspara skiljer sig från person och förutsättning, men oavsett vad man har för förutsättningar så är det viktigt att man tar tag i sitt sparande – och detta gärna så tidigt som möjligt för att få pengarna att växa så bra och snabbt som möjligt. Vi har tidigare skrivit en artikel om att vara kvinna med låg pension, och främst förut när kvinnor ofta var hemmafru så kunde det bli knapert. Dock är det fortfarande så att kvinnor tjänar mindre än män och tills det blir jämlikt så är det viktigare för kvinnor att planera sina pengar väl så man står stadigt på ålderns höst utan att behöva förutsätta att en stabil man håller om dem.5276266-pink-tulip-flowers

Att löneväxla eller välja kapitalförsäkring

I en artikel från svd.se går det att läsa mer om hur man ska tänka när det kommer till att välja bäst sätt för att spara. Nu när avdragsrätten blivit kraftigt begränsad är det viktigt att se till nya sparmetoder för att inte bli en ledsam förlorare. Allt fler väljer att börja löneväxla, alltså att man tar 1-2000 kronor av sin lön utan att skatta för dem och sätter in som sparande. Dock är detta något som enbart är lönsamt om man tjänar runt 40 000 kronor i månaden eller mer. Men enligt artikeln så framgår det ganska tydligt att om man vill ta det säkra kortet och göra om sitt sparande så ska man välja ett ISK-konto, alltså ett Investeringssparkonto.

Utgå från dina egna behov och förutsättningar och ta gärna kontakt med en bankman.

Scroll to top