Få pengarna att räcka till

Den som någon gång varit sjuk vet hur svårt det kan vara att få pengar att räcka till. Med en sjuklön så har du ändå 80 % av din lön i inkomst och 20 % extra går förlorade. Tänk då att vara pensionär och endast leva på 60 %, för så ser det ut för många äldre idag. Att leva på existensminimum är inte ett drägligt liv och många anser att de äldre förtjänar betydligt mer efter ett helt liv av tjänstgöring. Hur får man då det att gå runt?

Som pensionär kan det vara svårt att få det att gå runt, därför kan det vara skönt att ha en plan innan man närmar sig pensionsålder. Allt startar i ungdomen där man får göra val som ska påverka inkomst och levnadsstandarden när man är pensionär. Här är några tips för den som planerar att ha något att leva på under pensionen.

  • Tänk långt framåt, det är ingen idé att bara göra kortsiktiga investeringar och inte tänka på konsekvenserna. Istället ska man satsa långsiktigt, se över sina tillgångar och helst privatspara.
  • Lån kan ställa till det för framtiden om de är dumdristiga och utan vetskapen om räntor och betalningskrav. Om du är i behov av pengar snabbt så är ett Cashbar smslån det bästa då du kan hålla koll på hela kostnaden direkt och inte överraskas av extra räntor och avgifter.
  • Lägg upp ett eget privatsparande för din pension med hjälp av din bank. Det kan räcka med en femhundring i månaden för att få det att gå ihop när du blir äldre.
  • Ta reda på hur ditt pensionssparande ser ut idag, kanske ska du välja ett annat alternativ än det som valts åt dig? Möjligheterna är oändliga.

Det finns som sagt möjligheter för alla att få en bättre pension. Det innebär dock att man måste ta tag i saken själv och inte förvänta sig att någon ska göra det åt dig. Endast du har ansvaret för din ekonomi och pensionen är en viktig del av den, när du blir äldre. Kan ni spara 1000 kronor i månaden till pensionen så är det jättebra och förhoppningsvis får du en bättre pension än du trott.

Scroll to top