Fler pensionärer har kreditskulder

Allt fler pensionärer registreras hos Kronofogden. Några faktorer ligger som orsak till ökningen. Pensionärerna blir fler, de är högre belånade och fler skaffar kreditkort.

De flesta som pensionerat sig känner igen sig i den övergångsperiod där man blivit tvungen att anpassa sig till en sämre inkomst än när man arbetade. Många har med sig lån man ännu inte betalat av, och allt fler får små kreditskulder för att jämna ut kassan. Det hela buntas ihop till en stor hög med räntekostnader och utgifter, och många samlar sina lån för att dra ner räntekostnaderna här https://www.axofinans.se/samla-l%C3%A5n

Samla lånen

40 000 personer över 65 år beräknas sitta med skulder man inte klarar av att betala, en ökning på 10 000 på sju år. Allt fler behöver hjälp med att sänka sina lånekostnader, och det blir allt vanligare att man hör av sig till en mindre bank för att lägga ihop sina lån. Det har visat sig att man kan spara tusentals kronor på det.

Såhär kommenterar SvD Näringsliv:

De som tar med sig stora skulder in i pensionärslivet kan få svårt att klara även mindre lån och krediter, enligt Bodil Hallin.

– Anledningen kan ju vara att man inte riktigt insett hur mycket inkomsten minskar när man går i pension.

Att fler pensionärer skuldsätts är ett fenomen som syns genom hela Sverige, däribland Sundsvall och Timrå. Det är bara att konstatera att mycket förmodligen beror på att de tvingas ta mindre snabba lån också för att kunna ha råd med övriga utgifter, och så hamnar man i en skuldfälla. Som tur är går det att lösa och man kan se till att sänka räntekostnaderna, och kunskapen om detta blir allt högre bland våra äldre.

Scroll to top