Pensionärer vill leva drömmen

Fler blivande pensionärer är någonsin vill få tid till sig själva och sina drömmar när de går i pension. Men många har dålig koll på hur mycket pengar de har sparat och använder upp det mesta av pengarna för tidigt.

2129069-couple-in-convertible-car-smiling

En enkätundersökning som Dagens Nyheter skriver om visar att blivande pensionärer ser fram emot att få mycket fritid och vill ta chansen att förverkliga sina drömmar. Men få är faktiskt beredda på vad pensioneringen kommer att innebära. Att de som ska bli pensionärer helst vill ha mer fritid skiljer sig från hur det sett ut innan, då många ville bli pensionärer för att ha tid med barn och barnbarn. Många som ska bli pensionärer nu vill resa för egen del till exempel. Men de har alltså inte speciellt bra koll på hur mycket pensionspengar de faktiskt har och i vilken takt de ska ta ut pengarna.

Måste låna pengar

I artikeln kan man läsa att många tänker för kortsiktigt med sina pensionspengar och därför har väldigt lite pengar kvar att leva på när de blir äldre. Detta går ju självklart inte ihop med att de flesta som ska bli pensionärer vill kunna resa och förverkliga sina drömmar. Därför kan det bli så att de måste låna pengar genom Freedom Finance eller en annan låneaktör. Att låna pengar kan faktiskt vara vägen för många att förverkliga de drömmar som de har på senare dagar. För att läsa hur mycket pengar man kan låna, kan man klicka här.

Kan få bostadstillägg

Om man faktiskt inte vill låna pengar men känner att man inte har tillräckligt att leva på, finns det andra knep att ta till. I Expressen kan man läsa att man exempelvis kan anmäla sin hyra till Pensionsmyndigheten. Då kan man få ett bostadstillägg.

Scroll to top