Slösa inte pensionen på räntor

En vanlig fälla som fler och fler hamnar i är att de gör sig skuldsatta på flera olika typer av lån. Det är i sig inget konstigt; att låna gör att du kan göra långsiktiga investeringar. Men ibland blir det inte som man hade tänkt sig, och du börjar ta lån för att betala dina räntor. När dagen är där, så måste du kolla efter alternativ.

Ett sådant alternativ är att samla sina lån på ett och samma ställe. Bluestep är ett stort och etablerat företaget som samlar dina lån. För en skuldsatt person säger ofta de stora bankerna nej, trots att en hand upp ur gropen är vad som skulle hjälpa dig på fötter igen. Och skulderna och de ekonomiska fällorna bland pensionärerna ökar stadigt, därför kan det vara en god idé att se över sin ekonomi och vilka möjligheter man har. Att samla sina lån kan leda till att man sparar in på tusentals kronor.

Mer tid över – men ekonomin oroar

Sänkt pensionärsskatt har 2018 trätt i kraft vilket förväntas ge pensionärerna några hundralappar extra i månaden (läs mer om det i Privata Affärer). Men det löser inte de stora ekonomiska svårigheterna som många pensionärer upplever. Många banker säger nej, och plötsligt står man med en massa skulder och lån för en massa problem som plötsligt överhopar en.

En modern ekonomi kräver moderna lösningar. Dagens pensionärer, och nästa generations pensionärer för den delen, kommer inte ha samma typ av arbetsbakgrund som man hade förr i tiden. Enligt en undersökning som går att läsa om i Aftonbladet är 9 av 10 pensionärer i det stora hela glada över att ha gått i pension. Och sådana siffror välkomnar vi! Men det som oroar mest för de flesta är fortfarande ekonomin. Oron för att det inte ska räcka till. Pensionen ska få vara en period för kärlek, omtanke och nära kontakt med sina nära och kära.

Scroll to top